Nieuws

Opwijkse zeepkistenrace werd een succes voor ons team

Hoeklassen aan het werk

2daagse observatiejaar in Hingene

Afgelopen donderdag en vrijdag (8 en 9september) trokken onze eerstejaars naar Het Laathof in Hingene. Het weer was ons goed gezind, want de zon was volop van de partij. Op donderdag stond er een heuse wandelzoektocht in de omgeving van Hingene op het programma en ook een 1 tegen allen spel kon niet ontbreken. Natuurlijk hebben onze leerlingen gewonnen, ze kunnen als de beste samenwerken.

Vrijdag werd er nog wat geknutseld (wat houden we nog geheim) en werden er oude volksspelen gespeeld. Na een heerlijk ijsje besloten we dan maar terug naar Opwijk te komen.

Zo konden de lessen voor onze eerstejaars vandaag starten, de sfeer zit er al goed in.

Sportdag – Observatiejaar

Afgelopen vrijdag 10 juni hebben al onze leerlingen genoten van een zonovergoten sportdag in de Blaarmeersen in Gent.
De sportdag bestond uit beachmix activiteiten, vlotten varen, inline-skating en rugby.

Hier alvast de foto’s van de leerlingen van het observatiejaar.

’t Schoolhuis in een nieuw jasje

Na de opening van onze nieuwe serres op de tuinbouwafdeling in de karenveldstraat twee jaar geleden, wordt dezer dagen de laatste hand gelegd aan ons nieuwbouwproject in het Schuttershof. Dit nieuwbouwproject grenst aan onze vernieuwde speelplaats en zal onderdak bieden aan de ateliers van de afdelingen hoeklassen en schilderdecorateur. Vanaf 1 september kunnen leerlingen en leerkrachten hierin volop aan de slag. Iedereen is alvast heel enthousiast!

Projectdag SAFER INTERNETDAY

5 februari was er een projectdag rond veiligheid op het internet in samenwerking met het MAI en het VKO. De leerlingen kregen in de voormiddag workshops van leerlingen van het VKO en van de politie van AMO. In de namiddag konden de leerlingen kiezen tussen voetbal, film en gamen. Het was een leuke dag.

Projectdag 5 februari = SAFER INTERNETDAY

SAFER INTERNETDAY 5 februari: projectdag voor leerlingen van MAI en Schoolhuis in samenwerking met studenten VKO

affiche saferinternetday

In de voormiddag zullen de leerlingen van het observatiejaar en de tweede- en derdejaars twee inhoudelijke workshops volgen. Bij de lln van het VKO wordt over gameverslaving gesproken en zullen de voor- en nadelen van games aan bod komen in een coole quiz.

De ‘netflik’ zorgt voor de andere workshop en zal het o.a. hebben over de gevaren bij cyberpesten.

Een leerrijke voormiddag dus.

In de namiddag kunnen de leerlingen kiezen uit 3 activiteiten: voetbaltornooi, film of gametornooi.  De leerlingen van VKO zorgen voor een gezond tussendoortje.

Het belooft een leerrijke en leuke dag te worden.

Week van de smaak

Ook dit jaar stond er weer een prachtig menu op het programma.

VDAB Vilvoorde schenkt een laspost aan ’t Schoolhuis Opwijk

dany

Links : Colman Bart (VDAB), Rechts : De Rocker Dany (’t Schoolhuis)

De VDAB van Vilvoorde heeft een laspost geschonken aan ’t Schoolhuis te Opwijk.

Deze laspost is een half-automaat en TIG lastoestel in een. Het is een topmerk onder de lasposten en een merk met naam in de laswereld….een ESAB met afneembare draadrolkast.

Met dit toestel kunnen wij onze leerlingen nog beter voorbereiden op de laswedstrijd “Brabant last…iedereen wint”….waar wij met onze school vorig jaar ook aan hebben deelgenomen en toen zijn we met 7 internationale lasdiploma’s en 22 erkende lascertificaten naar huis gekomen.

Met al deze zaken kunnen wij onze leerlingen meer bagage meegeven naar de privésector toe zegt Leerkracht De Rocker Dany, lasleerkracht van ’t Schoolhuis….die trouwens zelf beschikt over enkele Internationale lasdiploma’s en verschillende lascertificaten.

Bij deze nogmaals hartelijke dank aan VDAB Vilvoorde.

Projectweek 2015

Onze projectweek ging dit jaar rond vekeer – verkeerd  en verkeren.
3 dagen lang doorliepen de leerlingen tal van activiteiten en workshops.