’t Schoolhuis leeft

Hoeklassen aan het werk

2daagse observatiejaar in Hingene

Afgelopen donderdag en vrijdag (8 en 9september) trokken onze eerstejaars naar Het Laathof in Hingene. Het weer was ons goed gezind, want de zon was volop van de partij. Op donderdag stond er een heuse wandelzoektocht in de omgeving van Hingene op het programma en ook een 1 tegen allen spel kon niet ontbreken. Natuurlijk hebben onze leerlingen gewonnen, ze kunnen als de beste samenwerken.

Vrijdag werd er nog wat geknutseld (wat houden we nog geheim) en werden er oude volksspelen gespeeld. Na een heerlijk ijsje besloten we dan maar terug naar Opwijk te komen.

Zo konden de lessen voor onze eerstejaars vandaag starten, de sfeer zit er al goed in.

Sportdag – Observatiejaar

Afgelopen vrijdag 10 juni hebben al onze leerlingen genoten van een zonovergoten sportdag in de Blaarmeersen in Gent.
De sportdag bestond uit beachmix activiteiten, vlotten varen, inline-skating en rugby.

Hier alvast de foto’s van de leerlingen van het observatiejaar.

’t Schoolhuis in een nieuw jasje

Na de opening van onze nieuwe serres op de tuinbouwafdeling in de karenveldstraat twee jaar geleden, wordt dezer dagen de laatste hand gelegd aan ons nieuwbouwproject in het Schuttershof. Dit nieuwbouwproject grenst aan onze vernieuwde speelplaats en zal onderdak bieden aan de ateliers van de afdelingen hoeklassen en schilderdecorateur. Vanaf 1 september kunnen leerlingen en leerkrachten hierin volop aan de slag. Iedereen is alvast heel enthousiast!

Beroepskeuzebegeleiding OBS

Afgelopen maand hebben onze leerlingen van het observatiejaar deelgenomen aan de beroepskeuzebegeleiding op onze school. Tijdens deze dagen konden de leerlingen als echte vakman meedraaien in onze verschillende opleidingen. Zo kregen ze de kans om elk vakgebied te leren kennen en zo gemakkelijker een keuze te maken naar naar volgend jaar toe.

Het was sowieso een onvergetelijke ervaring voor onze leerlingen. Alvast enkele sfeerbeelden…

 

Projectweek 2016

Onze projectweek ging dit jaar rond cultuur.
Op woensdag en donderdag volgden de leerlingen heel wat workshops van reis tot de wereld, koken tot ene heuse cultuurquiz.
Vrijdag stond er een sportvoormiddag op het programma en in de namiddag stonden we even stil bij de aanslagen in Brussel met onder andere een mooie krijttekening op de speelplaats.

Sportklassen 2016

Maandag 14 maart trokken de jongens van het 2de en 3de jaar traditiegetrouw voor een hele week op sportklassen. Dit jaar was onze bestemming het provinciaal domein ‘Puyenbroeck’. Een prachtig domein waar we reeds jaren op sportklassen gaan.

De fietstocht
Net zoals 2 jaar geleden trokken we per fiets richting Wachtebeke. Een trip van zo een 60km. Voor vele jongens werd de fietstocht een hele beproeving.
Tijdens de heenreis zijn we gespaard gebleven van valpartijen of fietspech. Wel heeft één leerling de laatste 10 km moeten forfait geven.
De terugreis daarentegen heeft iedereen met succes uitgereden! Het heeft heel wat moeite gekost bij sommige leerlingen maar toch een dikke CHAPEAU allemaal!! We hebben wel 2 valpartijen gehad maar gelukkig zonder erg… Ook hebben we een fietswissel moeten doen door mechanische pech.

De sportklassen
De weersvoorspellingen waren ons goed gezind zondagavond! De verwachtingen zagen er goed uit: heel de week zonnig! Beter weer konden wij ons niet wensen!
De sportactiviteiten waren over het algemeen een succes. De leerlingen hebben zich geamuseerd en vele van hen hebben hun grenzen verlegd . Ik denk maar aan het hoog touwenparcours, de deathride, de klimmuur, bumperball de teambuilding waarbij er door een tractorband moest worden gekropen… en uiteraard de fietstocht niet te vergeten.
Andere sporten dat we hebben gedaan zijn: zwemmen, skike, trike, golf, boogschieten, oriëntatielopen, bosspel, highlandgames…

Het was weer een onvergetelijke ervaring mede dankzij het prachtige weer, de leuke groep leerlingen, de prachtige locatie en een superteam van begeleiders!! Dank u wel en op naar volgend jaar….

Het sportklassenteam

Hier enkele foto’s

Projectdag SAFER INTERNETDAY

5 februari was er een projectdag rond veiligheid op het internet in samenwerking met het MAI en het VKO. De leerlingen kregen in de voormiddag workshops van leerlingen van het VKO en van de politie van AMO. In de namiddag konden de leerlingen kiezen tussen voetbal, film en gamen. Het was een leuke dag.

Getuigenis oud-leerling HL: Jonas Sablon

Jonas Sablon heeft zijn volledige secundaire schoolloopbaan bij ons met vrucht doorlopen, van het observatiejaar tot het ABO- jaar.

Na het observatiejaar koos hij voor de opleiding hoeklasser. Alle stages heeft hij bij Vandevelde Beton gedaan, waar hij meteen na het afstuderen een vast contract aangeboden kreeg. Jonas is dus een echt een ‘crack in zijn vak’ geworden en werkt er al sinds juli 2013 als lasser !

Ook heeft hij op sportief vlak zijn weg gevonden, als wielrenner en als loper waar hij in beide sporten al knappe prestaties heeft neergezet! Zo heeft hij met meester Jurgen onder andere de 10 miles van Antwerpen gelopen.

Getuigenis oud-leerling LG: Steven Slachmuyder

Mijn hele secundaire schoolloopbaan heb ik afgewerkt in ’t Shoolhuis te Opwijk, in de opleiding “Loodgieter sanitair”. Ik ben in juni 2008 afgestudeerd. Sindsdien werk ik bij bij De Mars Danny ‘BVBA centrale verwarming, sanitair enalternatieve energie’. Wij doen vooral vervangingen van verwarmingsketels, renovaties, onderhoud van de verwarming, depannages en af en toe nieuwbouw. Ik ben zeer tevreden dat ik bij deze firma mijn ervaring mag opdoen. Er is een goede werksfeer en toffe collega’s. Ons bedrijfsmotto luidt dan ook “Degelijk afwerken met degelijke materialen”.

Hier enkele foto’s van mijn afgewerkte projecten !