Foto’s activiteiten

Sportstapelen tijdens de les LO

Sportstapelen is een opwindende individuele en ploegsport waarbij deelnemers bliksemsnel twaalf bekers opstapelen in piramidevormen en weer afstapelen in de juiste volgorde.

Het grote succes van sportstapelen is dat het zo ontzettend plezierig en uitdagend is.

Iedereen kan sportstapelen, ongeacht leeftijd, achtergrond en fysieke mogelijkheden. Onze leerlingen gingen de uitdaging aan en maakten er kleine en grote piramides mee!

Sportdag – Observatiejaar

Afgelopen vrijdag 10 juni hebben al onze leerlingen genoten van een zonovergoten sportdag in de Blaarmeersen in Gent.
De sportdag bestond uit beachmix activiteiten, vlotten varen, inline-skating en rugby.

Hier alvast de foto’s van de leerlingen van het observatiejaar.

Beroepskeuzebegeleiding OBS

Afgelopen maand hebben onze leerlingen van het observatiejaar deelgenomen aan de beroepskeuzebegeleiding op onze school. Tijdens deze dagen konden de leerlingen als echte vakman meedraaien in onze verschillende opleidingen. Zo kregen ze de kans om elk vakgebied te leren kennen en zo gemakkelijker een keuze te maken naar naar volgend jaar toe.

Het was sowieso een onvergetelijke ervaring voor onze leerlingen. Alvast enkele sfeerbeelden…

 

Projectweek 2016

Onze projectweek ging dit jaar rond cultuur.
Op woensdag en donderdag volgden de leerlingen heel wat workshops van reis tot de wereld, koken tot ene heuse cultuurquiz.
Vrijdag stond er een sportvoormiddag op het programma en in de namiddag stonden we even stil bij de aanslagen in Brussel met onder andere een mooie krijttekening op de speelplaats.

Sportklassen 2016

Maandag 14 maart trokken de jongens van het 2de en 3de jaar traditiegetrouw voor een hele week op sportklassen. Dit jaar was onze bestemming het provinciaal domein ‘Puyenbroeck’. Een prachtig domein waar we reeds jaren op sportklassen gaan.

De fietstocht
Net zoals 2 jaar geleden trokken we per fiets richting Wachtebeke. Een trip van zo een 60km. Voor vele jongens werd de fietstocht een hele beproeving.
Tijdens de heenreis zijn we gespaard gebleven van valpartijen of fietspech. Wel heeft één leerling de laatste 10 km moeten forfait geven.
De terugreis daarentegen heeft iedereen met succes uitgereden! Het heeft heel wat moeite gekost bij sommige leerlingen maar toch een dikke CHAPEAU allemaal!! We hebben wel 2 valpartijen gehad maar gelukkig zonder erg… Ook hebben we een fietswissel moeten doen door mechanische pech.

De sportklassen
De weersvoorspellingen waren ons goed gezind zondagavond! De verwachtingen zagen er goed uit: heel de week zonnig! Beter weer konden wij ons niet wensen!
De sportactiviteiten waren over het algemeen een succes. De leerlingen hebben zich geamuseerd en vele van hen hebben hun grenzen verlegd . Ik denk maar aan het hoog touwenparcours, de deathride, de klimmuur, bumperball de teambuilding waarbij er door een tractorband moest worden gekropen… en uiteraard de fietstocht niet te vergeten.
Andere sporten dat we hebben gedaan zijn: zwemmen, skike, trike, golf, boogschieten, oriëntatielopen, bosspel, highlandgames…

Het was weer een onvergetelijke ervaring mede dankzij het prachtige weer, de leuke groep leerlingen, de prachtige locatie en een superteam van begeleiders!! Dank u wel en op naar volgend jaar….

Het sportklassenteam

Hier enkele foto’s

Voetbaltornooi leerlingen vs. leerkrachten

Een tijdje geleden namen de jongens van de kwalificatiefase het op tegen de leerkrachten in de voetbalcompetitie. Tijdens de middag werden alle leerlingen beloond met een heerlijke spaghetti!

Week van de smaak

Ook dit jaar stond er weer een prachtig menu op het programma.

Projectweek 2015

Onze projectweek ging dit jaar rond vekeer – verkeerd  en verkeren.
3 dagen lang doorliepen de leerlingen tal van activiteiten en workshops.

Dag rond seksualiteit

Vrijdag 13 februari werkten de Opwijkse middelbare scholen samen aan een project rond seksualiteit. In de voormiddag waren er voorlichtingen, dansen, spelletjes, …
In de namiddag konden de leerlingen kiezen tussen film en voetbal.
Het was een leuke manier op de krokusvakantie in te zetten.