Foto’s OBS

Pannenkoeken bakken met het observatiejaar

Alle ingrediënten worden nauwkeurig afgewogen en gemeten. Het beslag wordt vervolgens in een echte pannenkoekenpan gegoten en deskundig door de leerlingen gebakken én omgedraaid! Nadien smullen we van de heerlijke pannenkoeken, mmmm!

2daagse observatiejaar in Hingene

Afgelopen donderdag en vrijdag (8 en 9september) trokken onze eerstejaars naar Het Laathof in Hingene. Het weer was ons goed gezind, want de zon was volop van de partij. Op donderdag stond er een heuse wandelzoektocht in de omgeving van Hingene op het programma en ook een 1 tegen allen spel kon niet ontbreken. Natuurlijk hebben onze leerlingen gewonnen, ze kunnen als de beste samenwerken.

Vrijdag werd er nog wat geknutseld (wat houden we nog geheim) en werden er oude volksspelen gespeeld. Na een heerlijk ijsje besloten we dan maar terug naar Opwijk te komen.

Zo konden de lessen voor onze eerstejaars vandaag starten, de sfeer zit er al goed in.

Sportdag – Observatiejaar

Afgelopen vrijdag 10 juni hebben al onze leerlingen genoten van een zonovergoten sportdag in de Blaarmeersen in Gent.
De sportdag bestond uit beachmix activiteiten, vlotten varen, inline-skating en rugby.

Hier alvast de foto’s van de leerlingen van het observatiejaar.

Beroepskeuzebegeleiding OBS

Afgelopen maand hebben onze leerlingen van het observatiejaar deelgenomen aan de beroepskeuzebegeleiding op onze school. Tijdens deze dagen konden de leerlingen als echte vakman meedraaien in onze verschillende opleidingen. Zo kregen ze de kans om elk vakgebied te leren kennen en zo gemakkelijker een keuze te maken naar naar volgend jaar toe.

Het was sowieso een onvergetelijke ervaring voor onze leerlingen. Alvast enkele sfeerbeelden…