Sportklassen 2016

Maandag 14 maart trokken de jongens van het 2de en 3de jaar traditiegetrouw voor een hele week op sportklassen. Dit jaar was onze bestemming het provinciaal domein ‘Puyenbroeck’. Een prachtig domein waar we reeds jaren op sportklassen gaan.

De fietstocht
Net zoals 2 jaar geleden trokken we per fiets richting Wachtebeke. Een trip van zo een 60km. Voor vele jongens werd de fietstocht een hele beproeving.
Tijdens de heenreis zijn we gespaard gebleven van valpartijen of fietspech. Wel heeft één leerling de laatste 10 km moeten forfait geven.
De terugreis daarentegen heeft iedereen met succes uitgereden! Het heeft heel wat moeite gekost bij sommige leerlingen maar toch een dikke CHAPEAU allemaal!! We hebben wel 2 valpartijen gehad maar gelukkig zonder erg… Ook hebben we een fietswissel moeten doen door mechanische pech.

De sportklassen
De weersvoorspellingen waren ons goed gezind zondagavond! De verwachtingen zagen er goed uit: heel de week zonnig! Beter weer konden wij ons niet wensen!
De sportactiviteiten waren over het algemeen een succes. De leerlingen hebben zich geamuseerd en vele van hen hebben hun grenzen verlegd . Ik denk maar aan het hoog touwenparcours, de deathride, de klimmuur, bumperball de teambuilding waarbij er door een tractorband moest worden gekropen… en uiteraard de fietstocht niet te vergeten.
Andere sporten dat we hebben gedaan zijn: zwemmen, skike, trike, golf, boogschieten, oriëntatielopen, bosspel, highlandgames…

Het was weer een onvergetelijke ervaring mede dankzij het prachtige weer, de leuke groep leerlingen, de prachtige locatie en een superteam van begeleiders!! Dank u wel en op naar volgend jaar….

Het sportklassenteam

Hier enkele foto’s