DUAAL LEREN Groen- en tuinbeheer

Leerlingen die in het 4de jaar van de opleiding Groen- en Tuinbeheer stappen kunnen de keuze maken om dit via het traject Duaal Leren te volgen.

Bij duaal leren wordt een deel van de competenties en leerdoelen op de werkvloer verworven.

De leerlingen gaan in het 4de jaar (1ste jaar duaal) op stage  op maandag en dinsdag. Voor de leerlingen van het 5de jaar (2de jaar duaal) is dit op maandag, dinsdag en woensdag.

De overige weekdagen volgen zij de lessen in de school.

 

WAT IS DUAAL LEREN?

Je combineert het beste uit 2 werelden:  leren op school en leren op de werkplek. Je brengt 2 tot 3 dagen door op de werkvloer.  Tussen de leerling, de school en het stagebedrijf worden afspraken gemaakt welke doelen en competenties je waar aanleert. Zo krijg je in een minimum aan tijd de nodige theoretische basis en een flinke dosis praktijkervaring mee en ontwikkel je tijdens je studies relevante ervaring op de werkplek. Op het einde van je tweejarige opleiding kan je het getuigschrift van Groen – en tuinbeheer behalen. Door de opgedane ervaring op het stagebedrijf heb je meteen een flinke stap voor op je leeftijdsgenoten!

 

WAAROM KIEZEN VOOR DUAAL LEREN?

  1. Je leert in een echte werkomgeving
  2. Je verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt
  3. Je bent mee met de nieuwste tools en technologieën
  4. Al doende leren verhoogt je motivatie.
  5. Je oefent ‘soft skills’ die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt, zoals samenwerken, initiatief nemen, op tijd komen, …

 

MEER INFORMATIE VINDT U ALVAST IN ONDERSTAANDE FOLDER.

Folder Duaal Leren