Plaatslager

In het 2de en 3de jaar van deze opleiding, die beter bekend staat onder de naam “Carrosserie”, staan het aanleren van de basisvaardigheden centraal. Zelf een vleugel vervaardigen, een windhaan maken of een gemotoriseerde kart en koetswerk ontwerpen…, opdrachten waarbij de brede waaier aan vaardigheden die terug te vinden is in het opleidingsprofiel aan bod komen. Op die manier wordt een brede basis gelegd waarop verder wordt gebouwd in het 4de en 5de jaar.

Het lessenpakket sluit zo nauw mogelijk aan bij de eisen die gesteld worden door de latere arbeidswereld. In die optiek werken we reeds enkele jaren met een teamonderneming: Uptown Cars. Het gaat hier over een klein bedrijfje binnen de school, gespecialiseerd in carrosseriewerken en klein auto-onderhoud. Binnen Uptown Cars wordt alles door de leerlingen zelf gedaan. Niet alleen het koetswerk maar ook de boekhouding wordt door de leerlingen onder handen genomen! Het spreekt voor zich dat de link met GASV (Algemene Vakken) sterk aanwezig is.

In dit elektronische tijdperk krijgt natuurlijk ook de elektriciteit en elektronica van de wagen de nodige aandacht. De school probeert ook in te spelen op de arbeidsmarkt en we bieden onze leerlingen dan ook de kans met recente en innovatieve gereedschappen te werken.