Tuinbouwarbeider

Wie naar de opleiding Tuinbouwarbeider komt heeft het voorrecht om les te kunnen krijgen in de “grootste klas van Opwijk”, want dat zijn onze proefvelden, naast het containerpark in de Karenveldstraat, inderdaad.

In de opleidingsfase (2de en 3de jaar) worden de basistechnieken uit het vakgebied aangebracht.

In de kwalificatiefase (4de en 5de jaar) worden deze nog meer verfijnd, staan de vaardigheden met tuinbouwmachines op het programma en worden de leerlingen gestuurd naar ‘zelfstandig werken’.

Alle deelgebieden uit de Tuinbouwsector komen aan bod (bloementeelt, boomteelt, groenteteelt, bloemschikken, tuinaanleg,…) al richten we ons, zeer bewust inspelend op tewerkstellingskansen binnen het vakgebied in onze streek, vooral naar de teelt van perk- en balkonplanten (onze school teelt o.a. alle perkplanten die in de gemeentelijke perken en parkjes worden gebruikt) en het tuinonderhoud.

Met de omschakeling van scheikundige naar biologische bestrijdingsmiddelen, waarbij o.a. nuttige insecten worden ingeschakeld, zorgen we niet alleen voor onze eigen gezondheid maar tevens voor een beter leefmilieu.

Naast het Groene School Project stond onze opleiding ook aan de wieg van het internationaliseringsproject “Comenius”. In januari trekken de tuinbouwers van onze school (al ruim 20 jaar) steevast naar de sneeuw in de Alpen voor de jaarlijkse Skiklassen.

Bezoek zeker onze vernieuwde tuinen in de Karenveldstraat!